Fierljeppen

Fierljeppen:


Fierljeppen betekent letterlijk verspringen, maar niet zomaar verspringen. Bij Fierljeppen wordt er gebruik gemaakt van een polsstok om een zo groot mogelijke afstand te overbruggen.


Het maken van een fierljepsprong bestaat uit verschillende onderdelen die gezamenlijk moeten leiden tot een zo groot mogelijke afstand. De sprong begint met het maken van een korte felle sprint naar de polsstok, gevolgd door een goede insprong, het klimmen naar de top van de polsstok om uiteindelijk met een uitsprong in een zandbed te landen.


Voor iedereen die nog niet mag of durft Fierljeppen is er het slingerapen. Een sensationeel groepsvermaak voor de jongsten onder ons. De bedoeling is om over hetzelfde water te geraken, maar niet door middel van een polstok, maar door met een lang touw over het water te slingeren.


De inschrijving voor deze attractie is gratis en mag op de dag zelf gebeuren aan de microwagen. Van tevoren inschrijven mag natuurlijk ook. De bedoeling is dat wij deze attractie vooral laten uitoefenen door de jongeren vanaf 10 jaar.Voor de winnaar(s) zijn er mooie prijzen te verdienen.